• eJoy® - oficiální prodejce pro Českou republiku
logo eJoy®

Nejlepší přirozené afrodisiaka jsou potraviny a bylinky. Zde je 11 příkladů

Afrodiziakum

Neodmyslitelnou součástí sexuálního života je jeho zpestření různými stimulanty pro zvýšení vzrušení a zlepšení erotického zážitku. K takovým prostředkům patří i afrodisiaka. Některé jsou známé více, jiné o něco méně, ale stovky či tisíce let dostatečně prověřily jejich kvalitu a účinnost. Zde je přehled 12 nejlepších přirozených afrodiziak.

Koření

Už prakticky od starověku je koření známé jako afrodiziakální stimulant pro zvýšení mužského libida i ženského sexuálního apetitu. Mnoho koření má povzbuzující účinky na sexualitu, konzumujete jejich denně a ani o tom nevíte. Jde hlavně o chilli koření, zázvor, pepř, skořici, anýz, bazalku, koriandr, zázvor, muškátový ořech a hřebíček.

Mořské plody

Velmi známým afrodiziakem jsou i mořské plody a dary moře. Platí to zejména pro ústřice a krevety, jejichž afrodisiakální působení je známo již od starověku a obsahují navíc mnoho prospěšných minerálů či vitamínů. Povzbuzují libido tak u mužů, tak u žen. Stejně tak některé mořské ryby, například losos a tuňák, mají povzbuzující účinky.

Ženšen

Kdo by neznal ženšen, tradiční asijskou bylinu využívanou jako životabudič na celkové posílení životní energie, vitality a výkonnosti. Jde o velmi silné přírodní afrodiziakum pro muže i pro ženy, které pomáhá k lepší prokrvení oblasti pánve, což má stimulační účinek na sexuální apetit i fungování pohlavní soustavy, u mužů hlavně na erekci.

Čokoláda

Na povzbuzení smyslů a sexuálního apetitu se hodí velmi dobře sladkosti. Nejlepším afrodiziakem tohoto druhu je čokoláda, ale pokud možno, s vyšším obsahem kakaa. Ta pak prospívá i na zdraví, protože obsahuje významné antioxidanty a také minerály hořčík, draslík či železo. Vyzkoušet můžete také konzumaci kakaa samotného.

Oříšky

Na podporu libida, hlavně u mužů, pomáhají také některé druhy ořechů. Mandle, arašídy, piniové oříšky a kešu oříšky jsou v tomto ohledu nejlepší, obsahují látky pomáhající na zvýšení hladiny pohlavních hormonů. Kromě toho jsou v jejich složení i aminokyseliny důležité pro lepší prokrvení pohlavní soustavy či zinek nezbytný pro potenci.

Maliny a jahody

Dalším velmi známým afrodiziakem z kategorie potravin jsou maliny a jahody. Mají vysoký obsah antioxidantů a také vitamínů, zejména pokud jde o vitamín C. Ačkoli toto ovoce dokáže povzbudit i sexuální apetit žen, v první řadě je určeno pro muže, nakolik se nich nachází minerál zinek. Ten pomáhá na spermatogenezi, testosteron i libido.

Řeřicha peruánská

Další zajímavou bylinou s afrodiziakálním působením je řeřicha peruánská, u nás známá také pod označením maca. Tato rostlina pochází z Jižní Ameriky a říká se jí i „Peruánská viagra“. Rostlina příznivě ovlivňuje hladinu testosteronu u mužů, co se kdysi využívalo i při bojových výpravách domorodých kmenů a samozřejmě i na potenci.

Červené i šumivé víno

Alkohol je obecně známý jako velmi účinné afrodisiakum samozřejmě jen pokud se to s ním nepřehání. Zvláštní postavení v tomto působení má víno a to hlavně červené a šumivé. V tom prvním se nachází velké množství antioxidantů a zlepšuje prokrvení pohlavních orgánů, to druhé zas působí uklidňujícím na nervový systém a mozek.

Zelenina

Možná se to na první pohled zdá nepravděpodobné, ale i zelenina je výborným afrodiziakem, hlavně pokud obsahuje aminokyseliny podporující prokrvení pohlavní soustavy nebo látky ovlivňující libido. Mezi zeleninu s afrodiziakálním působením patří hlavně rukola, chřest, cibule, mrkev, česnek, rajčata, křen a celer.

Meloun

Ať už červený nebo i zelený meloun, oba druhy tohoto ovoce obsahují aminokyseliny L-Arginin a především L-Citrulin. Jde o látky, které pomáhají na lepší krevní oběh a prokrvení, i pánve a pohlavních orgánů. Navíc jsou melouny plné antioxidantů a vitamínů s příznivým vlivem celkově na sexuální zdraví.

Kotvičník zemní

Posledním příkladem přirozeného afrodisiaka je rostlina zvaná Kotvičník zemní. Jde o jednu z nejvíce efektivních bylin na mužské libido a to díky obsahu saponinů podporujících u mužů hladinu testosteronu. Rostlina se využívá na povzbuzení chuti do sexu, ale i na celkové zvýšení a zlepšení sexuální kondice a vitality.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Certifikace

Úřadem veřejného
zdravotnictví

Garance

vrácení peněz za
neotevřená balení

Vyrobené

v Evropě
(Slovenská republika)

Diskrétní

doručení
balíku

Doprava zdarma

pro více než 1 balení
přes Zásilkovnu

100% přírodní

produkt v nejvyšší
kvalitě